De verhuurmarkt
 
Er zijn in de professionele verhuurmarkt grofweg 5 deelsectoren. Dat zijn verhuurders van: machines & gereedschappen, horeca & evenementen benodigdheden, audio & visuele middelen, ICT producten en kantoormeubelen- & artikelen.
Nederland kent ongeveer 4500 professionele verhuurbedrijven. Dit getal is inclusief de bedrijven met meerdere vestigingen. Het grootste deel van deze bedrijven valt onder de categorie machine- of horecaverhuur.
De totale inhuuromzet door grote bedrijven in 2004 wordt geraamd op € 504 mlj (bron: VerhuurMonitor 2004). Meer dan de helft van deze bedrijven heeft in de afgelopen 12 maanden producten uit de bovenstaande categorieen gehuurd.
 
De voornaamste redenen om te huren in plaats van te kopen zijn: het product wordt tijdelijk gebruikt, het product wordt slechts af en toe gebruikt, het product is te duur om te kopen. Daarnaast is de goede staat waarin verhuurproducten vaak verkeren belangrijke reden om te huren.
 
Bel voor meer informatie over de Nederlandse verhuurmarkt met Verhuurnet via 085 732 55 20. Of neem contact op via e-mail.