Verhuurnet
   
Technisch & Commercieël
 
Het is zinvol om alle medewerkers die contact hebben met klanten regelmatig nieuwe vaardigheden te leren of hun huidige werkwijze te verbeteren. Daarnaast verwacht de klant een meer adviserende rol van zijn verhuurbedrijf. Dit is voor Verhuurnet Opleidingen de basis geweest om deze opleiding specifiek te ontwikkelen voor de machineverhuurbranche.

Samen met de toonaangevende leveranciers voor verhuur-materieel heeft Verhuurnet de basis van deze opleiding, het lesmateriaal, samengesteld.
 
Voor wie is deze opleiding bedoeld:
- Nieuwe medewerkers: deze volgen de basisopleiding.
- Personeel dat in dienst is, kan kiezen uit: de basisopleiding,    een specifieke opleiding of een algemene opfrisopleiding.
 
Voorbeelden
Het is belangrijk dat een verhuurmedewerker weet welke lichtbron past bij welke behoefte, veiligheidsklasse’s en natuurlijk hoe de onderlinge verbindingen lopen.

Steigermaterieel lijkt zo simpel en in veel gevallen is dat het ook, maar als uw klant een oplossing zoekt voor zijn specifieke probleem is het wel belangrijk dat de verhuurmedewerker de mogelijkheden van het steigermateriaal kent.

In de praktijk blijkt dat het drogen of verwarmen van een ruimte lastig kan zijn. De juiste temperatuur en luchtver-plaatsing zijn daarbij essentieel. Een huurder mag verwachten dat de verhuurmedewerker hierover duidelijk advies kan geven.
 
De verhuur van hoogwerkers wordt steeds complexer. Goede toepassing van de specificaties en de uitvoeringen, bepalen het succes van de geboden oplossing. Maar waar dient de verhuurmedewerker op te letten? En welke machines zijn er te huur? “Ik heb alleen stroom nodig” is een veel gehoorde kreet van uw klant. Hij wil een aggregaat huren maar weet vaak niet welk type. Tijdens deze opeliding gaan wij onder andere in op diverse termen zoals:
kilowatt, KVA, een ‘zwevend net’. Daarnaast leert men hoe te aarden en natuurlijk het berekenen van de juiste capaciteit.
 
-
Hoe ziet de opleidingen eruit?
Wekelijks een tweedaagse opleiding.
 
Hilti

Ingersoll Rand

Dryfast

DeWalt

Husqvarna

Altrex

Haubold

Pon Cat

Visser Asser

Trimble

Thermobile

Jungheinrich

Overmat

HDW

Keraf
-
Maximaal 10 cursisten per groep.
-
De opleidingen worden op vaste locaties in Nederland aangeboden.
-
Alle cursisten ontvangen een boek met daarin een samenvatting van alle informatie die per productgroep in de opleiding wordt behandeld.
-
Er wordt tijdens de opleidingen gebruik gemaakt van videomateriaal.
 
De opleidingen hebben een zeer praktisch karakter. Dat betekent dat de opleider met materieel uit de praktijk bijvoorbeeld laat zien hoe specifieke machines werken. En waar de aandachtpunten liggen.

Naast deze introductie cursus zijn wij begonnen met het ontwikkelen van twee vervolg opleidingen.

- Verhuurmedewerker
- Leidinggevend Verhuurmedewerker

Beide bestaan uit 17 cursusdagen per jaar. In deze opleidingen wordt dieper ingegaan op de product-kennis.

Per cursusdag wordt drie uur besteed aan één specifieke productgroep en de overige drie uur aan verkooptechnieken, communiceren, offreren en leidinggeven. Na het eerste jaar krijgt de cursist een certificaat van deelname en na het tweede jaar een diploma op MBO niveau.
 
       
 
 
     
Dit project is een gezamenlijk initiatief van Verhuurnet, het ROC en het KC leerbedrijf. Door middel van subsidie is het voor de werkgever mogelijk de opleidingskosten te verrekenen met de Inkomstenbelasting.
 
Uitvoering en kosten
Basisopleiding.
Er wordt wekelijks een tweedaagse opleiding aangeboden op vaste locaties in Nederland. De opleiding kost € 300,00 per persoon. Iedere groep dient uit minimaal 10 cursisten te bestaan. Na afloop van deze cursus ontvang de kandidaat een bewijs van deelname.

Verhuurmedewerker en Leidinggevend Verhuurmede-werker
Beide opleidingen bestaan uit 17 cursusdagen per jaar. De opleiding kost € 2.500,00 per persoon per jaar. De opleidings-kosten kunnen worden verrekend via de Inkomstenbelasting. Na afloop van deze cursus ontvangt de kandidaat een certificaat van deelname en na het tweede jaar een diploma op MBO niveau.
Op de eerste dag van de basisopleiding ligt de nadruk op de algemene verhuur en het kleine materieel.

- aanhangwagens
- verwarming, droging en airco
- aggregaten
- schoonmaakmachines
- kabels, verdeelkasten en verlichting
- installatie- en loodgietersgereedschap
- compressoren
- schuur- en schilderwerk
- luchtgereedschap
- lasmateriaal en metaalbewerking
- boor- breek- en bevestigingsmachine
- houtbewerking
- boor- en schroefwerk
- diamant boor- en zaagwerk
- betonbewerking
- bouw- en metselwerkOp de tweede dag van de basisopleiding wordt er hoofdzakelijk aandacht besteed aan het grond-, weg- en waterbouw-materieel en het horizontaal en verticaal transportmaterieel.

- steigers en klimmateriaal
- wegbebakening en verkeerstechniek
- veiligheidartikelen
- meetgereedschap en communicatiemiddelen
- hef- en hijsmaterieel
- tuin- en parkgereedschap
- bouwliften
- straat- en grondwerkzaamheden
- hoogwerkers en verrijkers
- graaf- en transportmaterieel
- heftrucks
- verhuis- en transportwerk
- pompen
 
Contactpersoon: Silvia Bakker
E-mail: sbakker@verhuurnet.nl
T. : 085 73 255 20
ga naar opleiding:
Fraude & Diefstalpreventie