Verhuurnet
   
Opleidingscentrum voor de verhuursector
 
Verhuurnet biedt naast de on-line diensten onder andere de volgende brancheoverkoepelende diensten aan:
- Bedrijfscertificering (VCA)
- Bedrijfsstrategisch advies
- Contacten opbouwen met de overheid
- Het informeren van de branche over aangepaste of nieuwe   wetgeving


Diverse opleidingen / trainingen:
- Veiligheidsopleidingen
- Vaktechnische opleidingen
- Branchespecifieke opleidingen

Waarom biedt Verhuurnet opleidingen aan?
Om het niveau van kennis en veiligheid op het juiste peil te houden, is het noodzakelijk dat alle medewerkers regelmatig onderricht krijgen over de voor hun specifieke risicovolle taken en werkzaamheden. Denk daarbij aan heftruck rijden, werken met een autolaadkraan, enzovoort.
Daarbij komt dat ook verhuurbedrijven zich aan de wettelijke voorschriften dienen te houden en het personeel moet de daarbij behorende opleidingen volgen. Denk hierbij aan onder andere bedrijfshulpverlening, ADR, enzovoort.
Het personeel van verhuurbedrijven neemt een meer adviserende rol aan over het te huren materieel en bijkomende veiligheidsaspecten. Hiervoor is een brede kennis van de producten en materialen en veiligheid een ‘must’.
Wie wordt er opgeleid?
Personeel dat in dienst is, kan kiezen voor de basis-opleiding, een specifieke opleiding of een herhalings opleiding. Dit hangt onder andere af van opleidings-eisen, wetgeving en functie.
Het is zinvol om alle operationele medewerkers regelmatig nieuwe vaardigheden te leren of hun huidige werkwijze te verbeteren.
 
Welke veiligheidsopleidingen worden aangeboden?
- VCA Basisveiligheid
- VCA voor operationeel leidinggevenden (VCA-VOL)
- Bedrijfshulpverlening (basis en herhaling)

Welke vaktechnische opleidingen worden aangeboden?
- Veilig werken met de Heftruck (instructie)
- CCV Heftruck certificaat
- Veilig werken met de halkraan
- Vervoer gevaarlijke stoffen over de weg (ADR-certificaat)
- Veilig werken met de autolaadkraan
- Hijsbewijs autolaadkraan

Welke branchespecifieke opleidingen worden aangeboden?
- Technische / commerciële opleiding
- Opleiding fraude- / diefstalpreventie
- Opleiding communicatie- / conflictbeheersing
 
Hoe zien de opleidingen eruit?
Alle Verhuurnet opleidingen hebben een zeer praktisch karakter. Dat betekent dat de instructeur tijdens de theoretische gedeelten veel gebruik maakt van praktijkvoor-beelden uit de verhuurbranche. Het lesmateriaal is zeer visueel ingericht en richt zich met name op medewerkers in de verhuurbranche. De Verhuurnet opleidingen worden zowel in-company als op vaste locaties in Nederland aangeboden. Enkele opleidingen worden aangeboden op basis van zelfstudie (VCA/CCV heftruck), zodat kandidaten op hun eigen tempo de lesstof kunnen doorlopen en op een door hen gekozen tijdstip examen kunnen afleggen.
 
Voor alle opleidingen van Verhuurnet Opleidingen geldt dat alle certificaten en/of diploma's worden ingevoerd in een database waardoor u op een snelle manier kopieën kunt opvragen. Met het opleidingsmonitorsysteem zorgt Verhuurnet Opleidingen ervoor dat uw medewerkers op tijd een oproep krijgen voor het volgen van een herhalingsopleiding. Zo is uw personeel altijd up-to-date opgeleid en behoren verlopen certificaten tot het verleden.

Alle prijzen in deze brochure zijn exclusief BTW.

 
Contactpersoon: Silvia Bakker
E-mail: sbakker@verhuurnet.nl
T. : 085 73 255 20